Kemikaliesanerad vardag – del ett

Enkla steg för att ta reda på var kemikalierna finns

Steg Ett – Ta en titt på din vardag. Att bli medveten är det första steget mot förändring.

vattenkokareGod morgon! Börja med att titta på din frukost. Vad äter och dricker du och vilka redskap används för att tillreda frullen?

Sedan en snabbdusch. Vad innehåller egentligen den väldoftande duschtvålen, det rikt löddrande schampot och din krämiga bodylotion? Smink och hår, sprayer och glittrande skuggor. Slutligen ett förföriskt stänk av din favoritparfym.

Sådär ja, nu är det dags att hoppa i kläder och skor. Vad är dina kläder och skor gjorda av och vilka kemiska processer har de genomgått innan de nått fram till din nakna kropp?

Dagen går snabbt och rätt vad det är så är det lunchdags! Äter du resterna från gårdagens middag, så fundera på hur du förvarar och värmer den. Vegware_Kanske tar du en burgare. Har du tänkt på varför pappret som omsluter din nylagade (?) mat inte blir flottigt?

Tjolahopp så är det kväll och middagsdags.Vad äter/dricker du och hur/med vad har det tillagats? Fundera på teflon/ plast-utensilier och förvaringskärl.

Dagen börjar närma sig sitt slut och det är skönt att dimpa ned i soffan framför TVn. Vad är din soffa gjord av? Hur är det med flamskyddsmedel och fyllning?

sueno-cribDags att krypa ner i sängen efter ansiktstvätt och nattkrämer som det kan vara värt att kolla innehållsförteckningen på. Nu väntar flera timmar solid sömn med ansikte och andningsvägar i tät kontakt med någon form av kudde och madrass som är gjorda av… ja vaddå?

Har du full koll på de här sakerna så har du kommit en bra bit på vägen att fasa ut skadliga och totalt onödiga kemikalier. Om inte så är du snart i kapp bara genom att ta en nykter blick på hur din vardag ser ut.

Imorgon ska jag berätta hur min dag sett ut genom att besvara ovanstående frågeformulär.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>