Kemikaliejakt på förskolan

En giftfri dagismiljö känns som ett minimikrav tycker jag. Att ditt barn inte är inpyrt av gifter och kemikalier när du hämtar hens lilla mjuka kropp från förskolan. Ändå är det faktiskt exakt vad som sker varje dag. Mat från konservburkar, plasttallrikar och PVC-golv är vanliga inventarier i den miljö de flesta barn spenderar sin vardag. Hur mycket och vilka kemikalier barnet utsätts för är ett stort fett frågetecken eftersom det inte är en av toppfrågorna när man letar förskola till sin lilla telning.

”Ursäkta, men serverar ni hormonstörande ämnen till lunch här?”

…är en fråga som många inte vet att man kan, eller bör fråga. Det är också en fråga som de flesta som arbetar inom förskoleverksamheten inte ens känner till behovet av. Fantastiskt bra att Naturskyddsföreningen arbetar med det ypperliga initiativet Operation Giftfri Förskola. Föräldrar och personal informeras och barnen skyddas från onödiga och potentiellt skadliga kemikalier.

P1030218Jag har sagt det förut, men säger det igen: inventera på en förskola nära eller långt ifrån dig. Bjud in media och inspirera och informera andra.

Läs hela artikeln här.

One thought on “Kemikaliejakt på förskolan

  1. Pingback: Eko-skor och underkläder som får det att vattnas i munnen | Pure Me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>