Hello Hermaphrodite

hermafrodit_louvre

Öppet brev till orädda män. Ni som rakryggade ger er ut i verkligheten, vissa om er egen styrka och förträfflighet. Ni som skrattar gott åt flamsiga fruntimmer som oroar sig för diverse hitte-på-prylar.

 

”Bisfenol-vaddå, sa du lilla stumpan? Men inte behöver du vara rädd för plast och bekämpningsmedel! Titta på mig, jag har druckit och ätit icke ekologisk mat från plast hela mitt liv och mig är det inget fel på. Det finns betydligt farligare saker än lite plast.”

Du stolta, trygga och visa man. Jag kan inte annat än ge dig rätt på alla punkter.

1- Det finns farligare saker än plast om du refererar till akuta och lättåskådliga företeelser. Karateslag mot struphuvudet, ebolavirus, ensamseglatser i stormigt väder, ja listan på alla de saker som ter sig farligare än plast är ofantligt lång.

2- Det är möjligt att det inte är ”något fel” på dig, beroende på hur man definierar ”fel”. Men risken är stor att dina spermier inte är så pigga, att du har övervikt, en väntande cancerdiagnos och att dina söner inte kommer kunna bli pappor på naturlig väg. (Vad säger Karolinska Institutet?)

3- ”Inte behöver du vara rädd för plast och bekämpningsmedel”. Helt rätt. Jag behöver inte vara rädd för det eftersom jag undviker galna gifter likt Dracula undviker Mallis.

Dessutom är pojkar känsligare för kemikaliepåverkan än flickor. Det östrogenliknande ämnet bisfenol a, en av pralinerna i kemikaliegottepåsen som återfinns i ett kök nära dig kommer ge dig en fantastisk inblick i det motsatta könet.  Låt oss bara ta en helt opartisk titt (här) på vad ett dagligt intag av kvinnligt könshormon gör med dig, du orädda och modiga man, innan du vet ordet av har du börjat synka med frugan. Men hey, värre saker har hänt – att vara tjej är en jättebra grej!

Hermaphroditus_lady_lever

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>