Ekosprit & bubbel

Ekologiska drinkar. Att ett ekologiskt liv näppeligen innebär att hasa omkring i foträta skor och smutta på grötavkok hoppas jag innerligt att du insett vid det här laget. Jag, en självutnämnd ecoista fördrar som bekant klackar som glatt tävlar med champagneglasets höjd. Vilket helt praktiskt för mig in på dagens ämne: drinkar!

Efter år av drinksippande på Stureplan har jag plockat upp några favoriter som jag glatt kan fortsätta dricka utan att avvika från eko-vägen.

Vad sägs om Bellini, Mimosa och naturligtvis BoliStoli. Låt oss börja där, hos den mytomspunna BoliStolin som fått sitt namn efter ingredienserna: Bollinger champagne och Stolichnaya vodka PGV. Och nä, Stolichnaya och Bollinger är inte ekologiska, men det är däremot den finfina Pure Green Vodka och det utmärkta bubblet Fleury Extra Brut från Fleury Père & Fils. Tillsamman blir det faktiskt en minst lika god variant av fördrinken som garanterat sätter färg på kinderna.

Fleury passar även utmärkt tillsammans med apelsinjuice i en den klassiska Mimosan. En vanlig brunchdrink, men minst lika gångbar i en snygg champagneflöjt vid dansgolvet.
Faktum är att detta föredömligt torra, mousserande vin även funkar i den ljuvliga Bellinin som ska blandas med persikojuice eller persikopuré. Det funkar, men för en Bellini som framkallar spontana hurrarop rekommenderas det vita, mousserande Le Spinée Prosecco Spumante tillsammans med en riktigt god persikojuice pressad på ekologiska, solmogna persikor.

Så för att uppdatera Churchills visdomsord gäller följande: Jag vill ha min champagne kall, torr och ekologisk!skumpa

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>